Gavin Rossdale z zespołu Bush znalazł nietypowe miejsce na swoje gitary. Takie rozwiązanie podsunęło mu niemiłe doświadczenie.
Zespół Bush wydał właśnie swój nowy album, „I Beat Loneliness”. Brytyjska formacja już od ponad 30 lat utrzymuje się jako jedna z najważniejszych na scenie alternatywnego rocka.
Wokalista i gitarzysta Bush, Gavin Rossdale, w wywiadzie dla „Teraz Rocka” przeprowadzonym przez Katarzynę Turowicz opowiedział także o swoich kulinarnych zainteresowaniach. Jak się okazuje łącznikiem pomiędzy kulinariami a muzyką jest jego lodówka na wina:
Mam bardzo stylową lodówkę na wina, która po prostu była już w domu, kiedy go kupiłem. Miałem kiedyś okropne doświadczenie z jedną z moich wspaniałych gitar. Stare studio szybko się nagrzewało, a pod wpływem ciepła gryf gitary zaczął się odkształcać. Musiałem go później włożyć do piekarnika, rozgrzać i przycisnąć, żeby przywrócić mu pierwotny kształt. To gitara, na której grałem na płycie Sixteen Stone, nie chciałem jej stracić. Teraz wszystkie moje gitary leżą w lodówce na wina, bo jest tam stała, nie za wysoka temperatura. Żeby wybrać jedną butelkę, trzeba przebrnąć przez szesnaście gitar (śmiech).
Cały wywiad z liderem Bush znajdziecie w lipcowym numerze „Teraz Rocka”, który jest dostępny w sprzedaży.
LIPCOWY TERAZ ROCK – KUP ONLINE


